Новини

Ця історія про людяність, віру, милосердя, професіоналізм.

Коли перед медичними сестрами КНП «КМКЛ №1» постало питання хто зможе поїхати в деокуповану зону, то сумнівів не було, що серед нашого сестринського колективу є такі мужні люди.
У відділенні інтенсивної терапії невідкладних станів працює медична сестра Шкляр Євгенія Олексіївна, котра без роздумів дала свою згоду на виконання такої роботи.
Коли вона приїхала в м. Ізюм Харківської області 19.11.2022р. то була вражена побаченим: розбиті та спалені будинки, адміністративні будівлі, лікарні, школа, яка вистояла дві світові війни і вважалася пам'яткою архітектури. Але дуже контрастували з такими пейзажами працівники польового госпіталю Samaritanis Parse, де працювала Євгенія. Лікарі та медичні сестри не злякалися війни і приїхали в Україну з Канади, Англії, Німеччини, Австралії.
Євгенія разом з ними в госпіталі працювала цілодобово. Контузії, гангрени нижніх кінцівок, осколкові поранення, мінно-вибухові травми, тощо не злякали нашу героїню Євгенію.
Стан та настрій пацієнтів був різний – хтось був розбитий пережитим горем, хтось тримався за надію на перемогу і планував, як буде жити далі.
Медична сестра організовувалась, бо крім надання медичної допомоги постраждалі потребували психологічної допомоги, тепла, підтримки, а декому потрібно було, щоб з ними просто розмовляли.
Повертаючись додому в Київ, Євгенія багато думала про жителів тих місць, які пережили лихо і поступово повертаються до своїх часто зруйнованих домівок, про хлопців ЗСУ, які мріють після госпіталю повернутись в військові частини, а хто додому до сім'ї. А Женя готова продовжити роботу в госпіталі, де на неї чекають поранені бійці.
Кожна пережита історія воїном, медичною сестрою, місцевими людьми має право на існування та планування подальшого життя. З цього складається і доля держави Україна.
Цей епізод в житті нашої героїні залишиться в пам'яті назавжди, а для нашого колективу почесно мати таких медичних сестер.

IstoriaProLudyanist

Стаціонарна частина

Лікарняний банк крові

Травматологічний пункт

Патологоанатомічне відділення

Відділ аптекарського забезпечення

Загальний відділ

Інфо для ДОЗ